Publicerad den Lämna en kommentar

Pasta Carbonara recept

Pasta carbonara recept

Nedan har du ett bra recept på en god pasta carbonara. Snabb, enkel och mycket god rätt.

Ingredienser:

  • 300 g spaghetti eller linguine
  • 150 g pancetta eller guanciale, tärnad
  • 3 stora ägg
  • 100 g riven Pecorino Romano ost
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Färskmalen svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja, hackad (för garnering)
  • Salt att koka pastan

Instruktioner:

  1. Koka pastan: Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt en generös mängd salt. Koka upp vattnet och tillsätt sedan pastan. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen eller tills den är al dente. När pastan är klar, spara ca 1/2 kopp av pastavattnet innan du dränerar den.
  2. Stek pancettan: Under tiden pastan kokar, stek pancettan eller guanciale tills den är knaprig och gyllenbrun. Använd en stekpanna med låg kant för att samla upp det frigjorda fettet. När pancettan är färdig, ta bort den från värmen och låt den rinna av på hushållspapper.
  3. Blanda ägg och ost: I en skål vispar du äggen och tillsätter den rivna Pecorino Romano osten. Tillsätt även den finhackade vitlöken. Blanda väl för att kombinera ingredienserna.
  4. Kombinera allt: När pastan är kokt och avrunnen, lägg den tillbaka i den varma kastrullen. Tillsätt den stekta pancettan tillsammans med det sparade pastavattnet. Häll ägg- och ostblandningen över pastan och blanda snabbt och försiktigt. Värmen från pastan kommer att smälta osten och skapa en krämig sås. Se till att arbeta snabbt för att undvika att äggen koagulerar och blir som stora bitar.
  5. Servera: Krydda pastan med färskmalen svartpeppar efter smak. Garnera med färsk hackad persilja. Servera genast med extra riven Pecorino Romano ost på toppen, om så önskas.

Pasta Carbonara är nu redo att avnjutas! Servera den genast med en sallad eller crusty bröd för en komplett måltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *