Publicerad den Lämna en kommentar

Pasta alfredo recept

Ingredienser:

  • 300 g fettuccinepasta (eller valfri pasta)
  • 1 kopp grädde
  • 1/2 kopp osaltat smör
  • 1 kopp riven parmesanost
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja, hackad, för garnering

Instruktioner:

  1. Koka pastan: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten tills den är al dente. När den är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Förbered såsen: I en stekpanna smälter du smöret över medelvärme. Tillsätt den finhackade vitlöken och stek den försiktigt i smöret tills den är doftande och gyllene, men se till att den inte bränns.
  3. Tillsätt grädden: Sänk värmen något och häll i grädden i stekpannan med smöret och vitlöken. Låt såsen sjuda i några minuter tills den tjocknar något och blir krämig.
  4. Tillsätt ost: Rör försiktigt in den rivna parmesanosten i såsen tills den smälter och blandas väl. Fortsätt röra tills såsen är jämn och osten har smält helt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Blanda pasta och sås: Tillsätt den kokta pastan till såsen och blanda försiktigt så att pastan är helt täckt av den krämiga Alfredo-såsen.
  6. Servera: Fördela den krämiga pastan Alfredo på tallrikar. Strö över lite färskt hackad persilja för att garnera. Du kan också tillsätta extra riven parmesanost på toppen om du önskar.
  7. Servera genast: Pasta Alfredo är bäst när den serveras genast, medan den fortfarande är varm och krämig.
  8. Njut av din måltid!

Detta recept ger cirka 4 portioner av läcker pasta Alfredo. Du kan också anpassa mängden smör, grädde och ost efter dina personliga smakpreferenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *